Ränder på huvudet.

När yllemössa blev för mycket fick jag sätta mig vid symaskinen. Ränderna missade lite även om jag försökte vara noggran. Tyget är från Marimekko.

30.04.2013 kl. 12:26

Pingviner igen.

Pingvinerna är provtryck jag gjorde på en av mina gamla blusar för länge sedan. Sedan blev blusen liggande i någon hög tills jag kom på att den kan utnyttjas till en ny blus. Ärmarna kommer från en annan avlagd blus. Stackars pojke som bara får återanvända kläder. Mönstret från Ottobre nummer någonting.

 

22.02.2013 kl. 16:37

Återanvändning

Pojken fick en ypperlig pyjamas av sin morbrors gamla arbetsblus. Storlekslappen hänger kvar och påstår att pojken är storlek XL. Det är han inte ännu, men nog en 104. Jag fick lov att rita nya mönster. Mönstret är från en Ottobre men jag minns inte vilket nummer.

20.01.2013 kl. 18:13

Rymlingar på huvudet

Pojkens hatt för i sommar. Modellen är min egen och tyget från Marimekko, Karkulaiset heter det visst. Äntligen börjar hatten hitta sin form, men ännu är jag inte riktigt nöjd. Den fyller sin funktion i alla fall och skyddar både huvud och ögon för solen.
20.07.2012 kl. 13:19

Gult och prickigt

30.06.2012 kl. 14:31

Randigt för sommaren

 
18.06.2012 kl. 21:03

Pandor åt alla håll

Jag vet inte om jag tycker om det här tyget speciallt mycket men det fick bli en blus åt pojken ändå. Tyget kommer från Ikasyr och mönstret är från en Ottobre, samma mönster som jag har använt tidigare. Det börjar gå riktigt enkelt att sy en sådan här vanlig blus, jag borde väl utmana mig själv med olika knäppningar eller ens en ficka.

 
27.05.2012 kl. 15:13

Imse vimse spindel

Jag har många halvfärdiga projekt på gång, men tiden har inte räckt till det här året. Nu är studierna (så gott som) slut för den här våren och i går slog jag mig ner vid symaskinen. Resultatet blev en blus med knäppning i halsen. Jag ahr varit lite rädd för att göra någonting med knäppen, men det gick hur lätt som helst.

Instruktionerna för knäppningen hittade jag i Ottobre 1/2012, mönstret till blusen är från en äldre tidning. Spindlarna kommer från Ikasyr och det röda tyget från en liten tygaffär på Tavastvägen.18.05.2012 kl. 20:12

Pyjamas i brunt

Det har inte blivit sytt så mycket den här vintern, tiden har inte räckt till. Nu fick jag äntligen färdigt en pjamas som legat halvfärdig och väntat. Lite trist och mörk är den, jag kunde ha sytt någon till detalj i grönt. Halshålet och kragen blev inte riktigt bra, men resultatet är helt okej, den duger att sova i.
 
18.01.2012 kl. 11:51

Misslyckat sprund

Jag ville prova på något nytt och blev inspirerad av KoKaLals snabbsprund. Steg för steg tutorial hittas här. Men det var ite så lätt som det såg ut på bild. Hur jag än försökte blev det bara klumpigt när jag försökte få ihop det. Så nu blev det istället en blus med en lite obestämd v-öppning. Det var ju tur att jag inte valde de finaste tygerna.

Men jag har inte gett upp på sprundet, en gång till tänker jag försöka.


20.10.2011 kl. 15:09

Pipopää

Jag har sytt några mössor åt pojken nu i höst. Den första blev ful och klumpig. (Den försvann sedan i butiken). Den andra blev bättre, men för liten. Den tredje är den gröna som fick den berömda pingvinen på sidan. Den fjärde är spindelpipon, som är sydd av dubbelt tyg och lämpar sig bäst för höstvädret.

Men spindlarna klättrar åt fel håll, sade sambon. Vaddå? mende jag, det är ju spindlar åt båda hållen. Men om jag hade kollat lite bättre skulle jag ha insett att vattendroppar brukar falla neråt... Nå ja, det gör väl ingenting. Jag arbetar vidare på modellen och hoppas att det blir riktigt bra i något skede.
14.10.2011 kl. 21:59

Tajta byxor

Av en tygbit som legat länge i lådan knåpade jag ihop ett par byxor åt pojken. Modellen är från Ottobre 6/2010 och heter Paperback Writer. Det är en riktigt smal modell så vi får se hur mycket de blir använda. Spända byxor åt någon i storlek 92 är ju inte så praktiskt. Men det var roligt att prova på något nytt och till näst skall jag ändra lite på modellen och sy ett par jeans som kanske är användarvänligare.

01.10.2011 kl. 13:57

Hösthatt

Jag sydde en lite höstigare hatt åt mig själv. Tyget brukade vara ett par byxor och modellen är den där egna som jag fortfarande slipar på.

24.09.2011 kl. 23:00

Solgul solhatt

Jag sydde en lippis åt pojken enligt samma modell som tidigare. Det blev bättre den här gången, men ännu måste det finslipas för att få det riktigt bra. Dessutom blev den här lite för stor. Men det var kanske lika så bra eftersom pojken inte lär behöva en solhatt mera i höst. kanske den är passlig på våren.

Modellen är alltså min egen och tyget har kommit från Indien i form av en klänning.01.09.2011 kl. 22:32

Miss blev slips

För att få lite utmaning på blusfronten bestämde jag mig för att försöka mig på en farfarsknäppning. I en Ottobre jag har finns en riktigt bra beskrivning på hur man skall gå tillväga. Eftersom jag inte vågade lite på att resultatet blir så bra klippte jag till en blus ur ett billigt tyg. Och hur blev det? Riktigt dåligt måste jag medge, men jag lärde mig något och nästa gång skall jag göra på ett lite annat sätt. Men där stod jag med en blus med uppklippt hals och det hade ju varit dumt att bara slänga skiten. Jag räddade det hela med att sy på en slips. Nu har pojken en blus som ser helt okej ut så länge man inte tittar på avigsidan. Men sen märkte jag efteråt jag glömde förlänga modellen när jag klippte till. Gjord enligt mönstret blir den här blusen mycket kort. Får se om den blir använd alls.26.08.2011 kl. 20:54