Tajta byxor

Av en tygbit som legat länge i lådan knåpade jag ihop ett par byxor åt pojken. Modellen är från Ottobre 6/2010 och heter Paperback Writer. Det är en riktigt smal modell så vi får se hur mycket de blir använda. Spända byxor åt någon i storlek 92 är ju inte så praktiskt. Men det var roligt att prova på något nytt och till näst skall jag ändra lite på modellen och sy ett par jeans som kanske är användarvänligare.

01.10.2011 kl. 13:57

Prickbyxor

Jag hade tänkt sy en halare av det här tyget, men så var jag lat och orkade inte kämpa med dragkedjan igen. Det blev ett par byxor istället. Modellen är från Ottobre och heter Kuperkeikka, kullerbytta. Det skulle vara gumminband i midja och buntar, men jag tyckte det är skönare med resår. Resultatet blev riktigt bra, men ännu är de för stora. Även om pojken är 92 cm i blusar är han tydligen inte det i byxor.

01.07.2011 kl. 00:33

Byxa med tax

Jag hade tryckt upp en brio tax på en kjol så där på prov. Men den kjolen blev aldrig använd, så jag utnyttjade tyget för ett par byxor åt killen. Man ser nog inte så mycket av hunden när han har byxorna på sig. Men byxorna är tillräckligt tunna för rådande väderförhållanden.
Resåren är från Myllymuksut. Mönstret kan jag väl säga att är mitt eget. Jag utgick från ett från Suuri Käsityölehti, men det är inte mycket kvar av det.09.06.2011 kl. 23:11

Blåbyxa


Ett par så här fina jeans sydde jag åt killen. Visserligen är de lite stora så han måste ha hängslen för att inte tappa dem.
Tyget är från Eurokangas och modellen är min egen.

Och så bakifrån:
13.11.2010 kl. 22:25