Pipopää

Jag har sytt några mössor åt pojken nu i höst. Den första blev ful och klumpig. (Den försvann sedan i butiken). Den andra blev bättre, men för liten. Den tredje är den gröna som fick den berömda pingvinen på sidan. Den fjärde är spindelpipon, som är sydd av dubbelt tyg och lämpar sig bäst för höstvädret.

Men spindlarna klättrar åt fel håll, sade sambon. Vaddå? mende jag, det är ju spindlar åt båda hållen. Men om jag hade kollat lite bättre skulle jag ha insett att vattendroppar brukar falla neråt... Nå ja, det gör väl ingenting. Jag arbetar vidare på modellen och hoppas att det blir riktigt bra i något skede.
14.10.2011 kl. 21:59

Tajta byxor

Av en tygbit som legat länge i lådan knåpade jag ihop ett par byxor åt pojken. Modellen är från Ottobre 6/2010 och heter Paperback Writer. Det är en riktigt smal modell så vi får se hur mycket de blir använda. Spända byxor åt någon i storlek 92 är ju inte så praktiskt. Men det var roligt att prova på något nytt och till näst skall jag ändra lite på modellen och sy ett par jeans som kanske är användarvänligare.

01.10.2011 kl. 13:57

Hösthatt

Jag sydde en lite höstigare hatt åt mig själv. Tyget brukade vara ett par byxor och modellen är den där egna som jag fortfarande slipar på.

24.09.2011 kl. 23:00

Solgul solhatt

Jag sydde en lippis åt pojken enligt samma modell som tidigare. Det blev bättre den här gången, men ännu måste det finslipas för att få det riktigt bra. Dessutom blev den här lite för stor. Men det var kanske lika så bra eftersom pojken inte lär behöva en solhatt mera i höst. kanske den är passlig på våren.

Modellen är alltså min egen och tyget har kommit från Indien i form av en klänning.01.09.2011 kl. 22:32

Miss blev slips

För att få lite utmaning på blusfronten bestämde jag mig för att försöka mig på en farfarsknäppning. I en Ottobre jag har finns en riktigt bra beskrivning på hur man skall gå tillväga. Eftersom jag inte vågade lite på att resultatet blir så bra klippte jag till en blus ur ett billigt tyg. Och hur blev det? Riktigt dåligt måste jag medge, men jag lärde mig något och nästa gång skall jag göra på ett lite annat sätt. Men där stod jag med en blus med uppklippt hals och det hade ju varit dumt att bara slänga skiten. Jag räddade det hela med att sy på en slips. Nu har pojken en blus som ser helt okej ut så länge man inte tittar på avigsidan. Men sen märkte jag efteråt jag glömde förlänga modellen när jag klippte till. Gjord enligt mönstret blir den här blusen mycket kort. Får se om den blir använd alls.26.08.2011 kl. 20:54

Kortärmat åt pojken

Jag ligger lite efter med att lägga upp mina alster. Den här blusen har redan länge varit i användning. Tygena är från Myllymuksut och Ikasyr. Mönstret är mitt eget.


13.08.2011 kl. 15:38

Hatt med skärm

Efter lite provande fram och tillbaka lyckades jag få ihop en relativt okej hatt. Ännu krävs det lite finslipande för att det skall bli riktigt som jag vill. Ändå fick jag redan en beställning på en likadan av en kompis! Tyget jag nu har använt är aningen för tunt, men jag ville prova mig fram i ett billigt material.

Mönstret är alltså mitt eget hopkok och tyget från IKEA.21.07.2011 kl. 17:04

Gammalt blir nytt

Den här blusen sydde jag av två gamla t-blusar, resåren är dock ny. Det är roligt att utnyttja gamla plagg och skapa någonting nytt. Och fint blev det ju dessutom!

18.07.2011 kl. 08:29

Ännu mera prickar

Det har blivit lite väl mycket prickar känns det som. Men byxorna måste ju få en övredel. Jag hade tänkt mig det här som en pyamasblus, men pojkens far tyckte att den går bra som vanlig blus också. Mönstret från Ottobre, Viking hette modellen visst.


07.07.2011 kl. 14:01

Prickbyxor

Jag hade tänkt sy en halare av det här tyget, men så var jag lat och orkade inte kämpa med dragkedjan igen. Det blev ett par byxor istället. Modellen är från Ottobre och heter Kuperkeikka, kullerbytta. Det skulle vara gumminband i midja och buntar, men jag tyckte det är skönare med resår. Resultatet blev riktigt bra, men ännu är de för stora. Även om pojken är 92 cm i blusar är han tydligen inte det i byxor.

01.07.2011 kl. 00:33

Nya tyger!

Jag fick äntligen hem beställningen från Ikasyr. Det är härligt med nya tyger. Lite för mycket blått blev det igen, men spindlarna fanns inte i annan färg och alternativet för pandorna hade varit ljusrött. Tyvärr är jag allergisk för ljusrött. De enfärgade tygerna har jag tänkt utnyttja tillsammans med tyg som blivit över förut. Så att ärmarna eller framstycket har mönster, lite beroende på hur det räcker.

På Ikasyr gör det sitt bästa för att locka en att köpa mera tyg. Med i paketet fanns några små bitar av andra tyg de har. Frestelsen är stor, men jag får lov att nöja mig med det här en tid.

23.06.2011 kl. 14:15

Byxa med tax

Jag hade tryckt upp en brio tax på en kjol så där på prov. Men den kjolen blev aldrig använd, så jag utnyttjade tyget för ett par byxor åt killen. Man ser nog inte så mycket av hunden när han har byxorna på sig. Men byxorna är tillräckligt tunna för rådande väderförhållanden.
Resåren är från Myllymuksut. Mönstret kan jag väl säga att är mitt eget. Jag utgick från ett från Suuri Käsityölehti, men det är inte mycket kvar av det.09.06.2011 kl. 23:11

Apor åt apan

Fortsättningsvis det samma mönstret från Ottobre. Tygen från Myllymuksut. Apan passar bra på pojken för han är själv som en liten apa. Klättrar och busar och lika rund om magen som aporna på blusen!

30.05.2011 kl. 13:16

Ugglor!

Jag hade gärna haft det här tyget i en annan färg än blått. Jag tyckte ändå så mycket om mönstret att jag inte kunde låta bli. Modellen är det samma som tidigare, från Ottobre. Jag borde kanske utmana mig själv och prova någonting nytt. Farfarsknäppning känns lockande, men för det borde jag skaffa ett billigare tyg. Kanske jag kan ta en gammal t-skjorta ur sambons skåp?

26.05.2011 kl. 13:20

Gardiner och funderingar

Den här bloggen gör inte riktigt skäl för sitt namn. Jag tror att jag har lagt upp ett par stickade strumpor. Inte för att det gör så mycket då jag inte har läsare heller. Mest är det här en portfolio för mig själv. Jag har nog funderat på att byta namnet men jag tror inte att det går på ratata.

Idag fick jag gardinerna till tamburen färdiga. Hela utrymmet blev lättare och ljusare. Förut hade vi mossgröna gardiner där. Gardiner är lite tåkiga att sy när det bara är raksömmar, men sen är det ju trevligt när man väl får upp dem. Tyget är från Ikea.

20.05.2011 kl. 13:32